Smeh protkan suzama

I ove, 2017., Trampove godine, na rođendan svog lista, ježevci su priredili nezaboravno veče svim posetiocima, koji su pola sata pre početka duhovitog maratona, napunili salu pozorišta Slavija. 

I dok su se radovi oko uklanjanja sponenika Dimitrija Tucovića privodili kraju, a mlazevi buduće fontane se slivali sa makete, iz očiju posetilaca lile su suze od smeha koga su priredili najbolji autori Ježa, na čelu sa Radivojem Bojičićem, Jasminom Bukvom, Ljubodragom Stojadinovićem, Rankom Pivljaninom, Vanjom Bulićem, Dejanom Patakovićem,  Zozonom i ostalima.

Prvi put, u saradnji sa njegovim rodnim gradom Leskovcem, ustanovljena je nagrada Slobodan Kostić, koja će se dodeljivati autorima koji najsupešnije spajaju homor i satiru. 

Kostić je bio velemajstor južnjačkog humora, ali nas je na veliku žalost, pre par godina napustio.

Prvi dobitnik ove nagrade je Ljubodrag Stojadinović, pukovnik, koji je od karikature od vojske, u satiru pobegao sa humorom.

Orila se od smeha Slavija, tamo gde vetar zavija, kako je nekada na pozornici, skoro svakog Ježevdana, govorio naš dragi Pavle Minčić.

U protekloj godini, napustili su nas mnogi poznati glumci i satiričari. Ovog petog januara, nadam se da se smeh iz Slavije čuo do neba, kao što su i njihove nekadašnje bravure ostale u našim srcima. 

Ljubav prema Ježu i ljubav prema pravim satiričnim vrednostima je ono što spaja i nas koji govorimo i one koji nas gledaju i slušaju.

Snimke sa ježevih večeri možete pogledati

na youtube kanalu milanizmi.