Nepoželjena dejstva

Zaboli me glava, pa u apoteci kupim tabletu protiv bolova. Pročitam uputstvo za upotrebu i vidim, zaista leči glavobolju, ali može da izazove pedesetak drugih bolesti. Odmah su mi se pojavili plikovi po dlanovima, osip po koži, vrtoglavica i mučnina. 

Sutradan sam protiv tih bolesti kupio nove lekove. A njihova upotreba izazvala je uvećanje jetre, žuticu i krvarenje u crevima. Imao sam i sreće, jer je moglo da me strefi bar još deset boleština za koje nikad nisam ni čuo.

U apoteci sam pitao za savet farmaceuta i kupio lekove i protiv tih bolesti. Bilo je dovoljno samo deset kutija. Ali, i ovi lekovi su izazvali neželjene efekte. Došlo je do aritmije, poremećaja sna, a pojavili su se i neki crveni pečati po jeziku. Uplašio sam se, ali tu je uvek bio dobri farmaceut da mi pomogne. I ovog puta sam prošao odlično. S obzirom na težinu bolesti kupio sam samo tridesetak lekova.

Sad ne čujem, ne vidim, a paralizovana mi je samo desna strana. Ne mogu sam da odem u apoteku, ali mi prijatelji redovno donose nove i nove lekove. A kad dođu na slavu, sem kafe, vina i šećera, uvek doture i poneki  antibiotik, analgetik, sirup, kapi, ili bar supozitoriju.

Kako više nisam bio pokretan, zamenio sam stan za jedan manji, pored apoteke.

Ali, s obzirom da su se pojavile nove boleštine, sledeći stan sam morao da nađem pored veleprodaje lekova. Važno je gde živiš kad je zdravlje u pitanju. 

Evo, bolest mi je zahvatila skoro ceo organizam, pa planiram da se nastanim u blizini neke fabrike lekova.

Tada ću imati samo originalne lekove, za sve bolesti koje postoje. Zamena me ne interesuje. Kad kupuješ nešto što nije originalno, posle imaš glavobolju. A i ko bi se opet vraćao na početak, kad sam ovoliko dogurao.

Zdrav čovek ima više želja, a bolestan samo jednu – da živi pored fabrike lekova.

Uzdravlje!